Receptek : Húsvéti Nasi - Málnaszörpös túrószelet |
Húsvéti Nasi - Málnaszörpös túrószelet
2011.04.19. 09:28
Málnaszörpös túró szelet
hozzávalók 4 főre
Tésztához:
- 6 db tojás
- 6 ek diab.cukor
- 1 dl étolaj
- 2 ek diab.kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 5 ek liszt (50%csökk.)
Krémhez:
- 20 dkg diab.cukor
- 20 dkg margarin
- 50 dkg túró
Tetejére:
- 14 dl elkészített diab. málnaszörp
- 4 cs főzős vaníliás pudingpor
elkészítés
- A tepsit kikenjük, és beleszórjuk a 2 marék zsemlemorzsát. Nem baj, ha nem jut mindenhova, többet ne tegyünk bele.
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport. Összekeverjük, és kis adagokban adjuk hozzá az étolajat, közben folyamatosan keverjük.
- A fehérjét felverjük kemény habbá, és hozzátesszük a sárgájához, illetve ugyanakkor beleszórjuk a sütőporos lisztet. A habot és a lisztet is beleforgatjuk óvatosan.
- Beleöntjük a tepsibe, és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e.
- A krémhez a puha margarint kikeverjük a cukorral, és beletesszük a túrót is. Alaposan összekeverjük, és amikor már kihűlt a tészta, akkor rákenjük.
- A málnaszörpből 1 litert felteszünk forrni, és a maradék 4 dl-rel kikeverjük csomómentesre a pudingporokat. Amikor forr, levesszük a lángról, belekeverjük a pudingporos keveréket, és visszatesszük a lángra, amíg folyamatos kevergetés mellett nem sűrűsödik be.
- Langyosan öntjük rá a túrós rétegre, és betesszük a hűtőbe 2 órára.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 33x27x4 cm
|