Következő 20 cikk | Előző 20 cikk |
Itt az eperszezon! |
|
2011.05.17. 16:11 |
Május királynője az eper!
Az eper a tavasz első bogyós gyümölcse.
Ez a csodaszép piros színű gyöngy, a legaromásabb gyümölcsök egyike, amit a benne lévő gyümölcssavak, és gyümölcscukrok kavalkádjának köszönhet.
Érdemes minél többet fogyasztani belőle, mert igen kiváló szomjoltó.
De készíthetünk belőle édességeket, süteményeket, sőt mi több ételeket is.
Nézzünk tehát pár epres receptet!
100g eperben 34 kcal 7,2g szénhidrát van!
|
Húsvéti nasi - Teddy macik a kis locsolóknak |
|
2011.04.19. 09:30 |
Locsolók, barátok, rokonok.
Húsvétkor természetes a vendégjárás, ilyenkor jól jön pár igazán ünnepi és mennyei vendégváró finomság receptje.
Recepteinket elkészíthetjük fogyókúrázók, cukorbetegek részére is, hiszen csökkentett szénhidráttartalmú lisztet használunk, édesítőszert vagy természetes édesítőket használhatunk.
A Dia-Wellness alapanyagokkal 100% a siker, hiszen a termékek minősége garantálja azt!
Gyermekeknek készíthetjük teljes kiőrlésű liszttel, nádcukorral, az alapanyagokból ugyanannyit használjunk.
Jó készülődést, Sok Sikert!
Teddy mackós süti (A kis locsolóknak)
Hozzávalók:
2/3 bögre vaj,
1 bögre diab. cukor,nádcukor v. xilit
1 tk vaníliás cukor,
2 tojás,
2 1/2 bögre liszt, (50%csökk.)
1/2 bögre kakaó,
1/2 tk sütőpor,
csipetnyi só,
1/2 kk fahéj,
gyömbérpor,
jégkrémes pálcikák vagy hurkapálcika
aszalt gyümölcsök vagy olajos magvak a díszítéshez
Elkészítés:
A vajat a két féle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat majd azokkal is jól összekavarjuk. A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük majd kisebb adagokban a tojásos masszához kavarjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Mindegyik mackófejhez szükségünk lesz egy dió nagyságú valamint két meggy mag nagyságúra golyóra. Sütőlapra helyezzük, majd minden fejecskébe egy lapátot szúrunk és ellapítjuk (itt látható, hogyan készül). Körülbelül 10 percig sütjük. Amikor kihűlt díszítjük.
Tipp: Nyuszis formákat is készíthetünk!
|
Húsvéti Nasi - Málnaszörpös túrószelet |
|
2011.04.19. 09:28 |
Málnaszörpös túró szelet
hozzávalók 4 főre
Tésztához:
- 6 db tojás
- 6 ek diab.cukor
- 1 dl étolaj
- 2 ek diab.kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 5 ek liszt (50%csökk.)
Krémhez:
- 20 dkg diab.cukor
- 20 dkg margarin
- 50 dkg túró
Tetejére:
- 14 dl elkészített diab. málnaszörp
- 4 cs főzős vaníliás pudingpor
Tovább…
|
Húsvéti Nasi - Sós rúdak |
|
2011.04.19. 09:26 |
kenéshez
szóráshoz
- Elkészítés
A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojássárgákat és a tejfölt. Jól összedolgozzuk.
- A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a felvert egész tojással és rászórjuk a reszelt sajtot.
- Derelyevágóval kb. 1 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, 200 fokon sütjük.
|
Húsvéti Nasi - Perecek |
|
2011.04.19. 09:25 |
sajtos perec (4főre)
- 30 dkg liszt (50% csökkentett ch)
- 13 dkg reszelt sajt
- 15 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- 85 g tejföl
- 1,5 tk só
- 1 kk szódabikarbóna
tetejére
- 1 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- Elkészítés:
A lisztet a sóval és a szódabikarbónával elkeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk.
- Az összes hozzávalót a lisztes keverékhez hozzáadva tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva a hűtőbe pihentetjük kb. 30 percet.
- Két részletben 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. 6 centiméteres perec kiszúróval (amit minden egyes alkalommal lisztbe mártunk) perceket gyártunk.
- A pereceket megkenegetjük a felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal.
- sütőpapírral bélelt tepsire téve 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 15 perc alatt).
|
Húsvéti Nasi - Barackos linzer |
|
2011.04.19. 09:24 |
Linzer hozzávalók 6 főre: (30db linzer)
Hozzávalók kb. 30 db linzerhez:
- 30 dkg liszt (50% csökkentett)
- 20 dkg margarin
- 10 dkg diab. cukor vagy xilit vagy nyírfacukor
- 1 tojássárga
- 1 cs diabetikus vaníliás cukor
- fél citrom héja
- 1 tk. sütőpor
- diabetikus baracklekvár (a linzerek összeragasztásához)
- Elkészítés:
Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverem, majd gyorsan belemorzsolom a margarint. Végül hozzáadom a tojássárgát és jól összedolgozom.
- A tésztacipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben pihentetem.
- A tésztából levágok egy darabot, cukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtom. Linzerkiszúróval formára szaggatom és sütőpapírra sorakoztatom.
- Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütöm.
- A lyukas és a teli sütiket baracklevárral összeragasztom, majd teszek még egy kis lekvárt a lyukakba.
- Végül vaníliás cukrot szitálok a tetejére.
|
Húsvéti Nasi - Csokis muffin |
|
2011.04.19. 09:23 |
Csokis muffin
Hozzávalók:
- A száraz alapanyagok:
- 20 dkg liszt (50%csökk.) vagy Dia-Well muffinpor
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg darabokra tördelt diab. ét- és tejcsoki vegyesen vagy Dia-Well kakaós nassoló
- 1 marék apróra vágott dió
- A nedves alapanyagok:
- 2 tojás
- 10 dkg diab. cukor
- 5 dkg kakaó
- 12,5 dkg margarin
- 1 marék magozott meggy
- kb. 0,5-1 dl meggylé
Elkészítés:
Külön-külön keverjük össze a nedves és a száraz anyagokat, majd borítsuk a nedvesbe a szárazat, keverjük össze (csak rövid ideig). Kanalazzuk muffinformába, és 20 percig sütjük közepes (vagy kicsit kisebb) fokozaton, kb. 170 fokon, 20 percig.
Megjegyzés:
Sokat kísérleteztem, mire rátaláltam erre az ízre. Meggy nélkül is finom, esetleg a levet helyettesíteni lehet egy kis lekvárral (kb. 3 evőkanál). Én a meggyet egy kicsit áztattam rumban... Ha kihűl, újra ropogós lesz benne a csokoládé. IMÁDOM!!!!!!!!!
|
Húsvéti Nasi - Joghurtos-csokis kuglóf |
|
2011.04.19. 09:22 |
Joghurtos kuglóf
Hozzávalók (11 darab 8 szeletes kuglófhoz)
44 db egész tojás
11 csipet só
1010 g diab.vaníliás cukor
300300 g diab.cukor
130130 ml étolaj
140140 g natúr joghurt
300300 g liszt (50%csökk.)
1212 g sütőpor
100100 g Dia-Well Kakaós Nassoló
Elkészítés
1. Először felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot.
2. Aztán folyamatos keverés közben vékony sugárban belecsorgatjuk a tojások sárgáját, valamint az olajat.
3. A natúr joghurtot is belekavarjuk.
4. Ezek után pedig a liszttel elvegyített sütőport, majd pedig a kakaós nassolót is a masszához keverjük.
5. Egy kuglófformát vajjal kikenünk, liszttel behintjük és a masszát beletöltjük.
6. 180 C-ra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos tészta.
7. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk egy tálcára és porcukorral megszórva kínáljuk.
|
Húsvéti Nasi - Raffaello |
|
2011.04.19. 09:20 |
- Raffaello
45db-hoz
kb. 45 darabhoz:
- 16 dkg sovány tejpor
- 60 ml víz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 9 dkg diab.cukor
- 8 dkg kókuszreszelék
- kb. 45 szem hántolt, pirított mandulaszem
- A forgatáshozhoz:
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A vizet és a cukrot feltesszük főni. Közben egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel. Mikor forr a víz, levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kókuszreszelékes tejport, valamint hozzáöntjük az olvasztott vajat. Simára keverjük a masszát, és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, golyókat formázunk a masszából, melybe hántolt, pörkölt mandulaszemeket teszünk. Végül a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk, és már kínálhatjuk is.
|
Húsvéti Receptek - Tormakrémes sonkatekercs |
|
2011.04.19. 09:18 |
Tormakrémes sonkatekercs 12 főre
Tormakrémes sonkatekercshez:
- 18 szelet vékony jó minőségű gépsonka
- 15 dkg vaj
- 3 ek liszt (50%csökk.)
- 2,5 dl tejszín
- 3 tojássárgája
- 30 dkg ecetes torma
- citromlé
- diab. cukor
- fehérbors
- só
- mustár
- Elkészítés:
Sűrű besamel mártást készítünk. A megolvasztott vajban keverjük el a lisztet, majd habverővel kevergetve öntsük rá a tejszínt. Az elkészült mártást a tűzről lehúzva elkeverjük a tormával, a tojások sárgájával, és ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot, mustárt, citromlét és esetleg egy kis cukrot.
- Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett krémmé felfőzzük. Amíg a krém hűl, a sonkaszeleteket egy alufóliára helyezzük. Majd a kihűlt tormakrémmel azokat egy nyomózsák segítségével egyenként megtöltjük. A krémből a díszítéshez egy kicsit megtartunk.
- A megtöltött sonkatekercseket feltekerjük a fóliában, és egyenként becsavarjuk, majd a hűtőbe helyezzük azokat kb. 1 órára.
- Tálalásig hűtőben tartjuk.
|
Húsvéti Receptek - Töltött tojás saláta |
|
2011.04.19. 09:15 |
- Töltött tojás salátával
4főre
4 tojás
- 150 g krémes sajt
- 2 tk petrezselyem
- 2 tk bazsalikom
- 1 tk medvehagyma / snidling
- 15 g krémes vaj
- 1 fejessaláta
- fél piros és fél sárga kaliforniai paprika
- 1 paradicsom
- 2 ek fehérborecet
- fél szál újhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 5 ek narancslé100%-os
- 1 ek bazsalikom
elkészítés
|
Húsvéti Receptek - Körözöttel töltött tojások |
|
2011.04.19. 09:12 |
körözöttel töltött tojás
elkészítés
- A kétféle túrót (de lehet csak juhtúró vagy csak tehéntúró is, ízlés szerint) egy tálba tesszük.
- Hozzáadjuk a puha vajat, a nagyon apróra vágott hagymát, az őrölt köményt és a sót.
- Egy mixelőrúddal összekeverjük, krémesítjük.
- A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk. (Ezt egy hegyes kis késsel most cakkosra vágtam.)
- A tojások sárgáját is a túróhoz keverjük.
- Elfelezzük, a felébe apróra vágott snidlinget, a másik felébe pirospaprikát keverünk.
- Egy nyomózsákba töltjük a kétféle masszát, és a fél tojásokba nyomjuk.
- Ha marad a töltelékből, félbevágott paradicsomra nyomva is finom és mutatós.
|
Húsvéti Receptek - Fetás lencse saláta |
|
2011.04.19. 09:09 |
Fetás lencsesaláta
4 főre
- 20 dkg lencse
- 1 db babérlevél
- 1 fej hagyma (főzővízhez)
- 3 db paradicsom
- 10 dkg feta
- 2 szál póréhagyma
- só
- frissen őröl bors
- 1 dl almaecet
- 0,5 l olívaolaj
- pár szál friss petrezselyem (vagy 1 kk szárított)
elkészítés
- A lencsét sóval, babérlevéllel és egész hagymával ízesített vízben puhára főzzük.
- A paradicsomot cikkekre, a fetát kockákra vágjuk.
- A karikára vágott póréhagymát összekeverjük egy csipet sóval, frissen őrölt borssal, az ecettel és az olívaolajjal.
- A lencsét leszűrjük és mikor kihűlt, beleforgatjuk az ecetes-hagymás olajba, majd óvatosan hozzáadjuk a fetát és a paradicsomot is.
- Petrezselyemmel megszórva tálaljuk
|
Húsvéti Receptek - Sonkasaláta |
|
2011.04.19. 09:07 |
Húsvéti sonkasaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg főtt füstölt sonka
- 5-6 karika házikolbász
- 4-5 főtt tojás
- 2 dl tejföl
- 3-4 szem hónapos retek
- 1 közepes fej lilahagyma
- só
- bors
- pici piros arany
Elkészítés:
A sonkát, a kolbászt, a retket és a lilahagymát apró kockákra vágjuk. A tojások sárgáját kiszedjük, külön tálba tesszük. A fehérjét összekockázzuk, hozzáadjuk a sonkához. A sárgáját szétnyomkodjuk, a tejföllel simára keverjük, fűszerezzük, majd a sonkás keverékre öntjük. Hűtőben picit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
|
Húsvéti Receptek - Tavaszi saláta - Töltött pulykamell |
|
2011.04.19. 09:05 |
Tavaszi saláta
Hozzávalók:
· fejessaláta
· retek
· kígyóuborka
· paprika
· natúr joghurt
· só, apróra vágott kapor
1. A friss zöldségeket tetszés szerinti arányban, és méretre összevágjuk, és frissen tálaljuk húsokhoz, sonkához, vagy csak magában.
Húsvéti töltött pulykamell
Hozzávalók (66 adagra)
A töltött pulykamellhez:
22x300 g pulykamellfilé
A töltelékhez:
44 evőkanál étolaj
11 nagy fej vöröshagyma
200200 g füstölt sonka
5050 ml víz
22 db keményre főtt tojás
11 db nyers tojás
2020 g torma
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt fekete bors
A panírozáshoz:
finomliszt
egész tojás
zsemlemorzsa
A körethez:
hasábburgonya
saláta
Elkészítés
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
2. Finomra aprítjuk a füstölt sonkát is.
3. A felaprított sonkát, és a vöröshagymát forró olajra tesszük. 2-3 perc pirítás után vízzel felöntjük, és addig pároljuk - állandó kevergetés mellett -, míg a víz el nem fő a húsról. Ezután le is vehetjük a tűzhelyről.
4. Egy külön tálban a nyers tojásra reszeljük a keményre főtt tojásokat. Egy villával jól összekeverjük.
5. A tojásos keveréket a húsos töltelékhez adjuk. Hozzáadjuk a tormát is, végül ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük a tölteléket.
6. A pulykamelleket megmossuk, megtisztítjuk, bevágjuk, és kiklopfoljuk akkorára, hogy meg tudjuk tölteni.
7. A kiklpofolt húsokat megtöltjük, feltekerjük, fogpiszkálókkal rögzítjük.
8. A tekercseket panírozzuk. (Lisztben, majd egész tojásban, és zsemlemorzsában.)
9. Végül bő olajban közepes hőfokon - előmelegített olajban - kisütjük a tekercseket, míg aranybarnák nem lesznek.
10. A kisült tekercsekből kihúzzuk a fogpiszkálókat, hasábburgonyával, salátával tálaljuk.
|
Húsvéti Receptek - Fasírtgolyók - Palóc tekercs - Tatárbifsztek - Nyuszipirítósok |
|
2011.04.19. 08:50 |
Fűszeres fasírtgolyók
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 3 tojás
- 2 db zsemle vagy ennek megfelelő mennyiségű kenyér
- kevés tej
- zsemlemorzsa
- fokhagyma
- vöröshagyma
- 2 db krumpli
- 1 nagy sárgarépa
- petrezselyemzöld
- só
- borsikafű
- bazsalikom
- tárkony
- kerti zsázsa
- őrölt paprika
Elkészítés:
A zsemlét vagy a kenyeret tejbe áztatom, majd mikor megszívta magát, jól kinyomkodom. A darált hús, a tojást, a zsemlét, a reszelt krumplit, a reszelt sárgarépát, az apróra vágott petrezselyemzöldet és vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a többi fűszert jól összekeverem. Ha a massza lágy, akkor teszek bele egy kis zsemlemorzsát.
Kis gombócokat formázok belőle, amiket fűszeres zsemlemorzsába forgatok (ugyanazokat a fűszereket keverem a zsemlemorzsához, amiket a húshoz használtam), majd olajban először fedő alatt, majd fedő nélkül kisütöm.
Palóc tekercs
Hozzávalók:
4 nagyobb szelet pulykamellfilé
4 natúr háromszögletû sajt
4 teáskanál tejföl
4 nagyobb burgonya
2 tojás
4 gerezd fokhagyma
4 evõkanál liszt
só
õrölt bors
pici tej
olaj
Elkészítés:
A meghámozott, nyers reszelt burgonyából a sokak által tócsninak ismert, ízletes masszát készítünk: a reszelt krumplit összekeverjük liszttel, tojással, sóval, borssal, pépesre zúzott fokhagymával és annyi tejjel, hogy ne legyen túl sûrû. A húst kiklopfoljuk, enyhén besózzuk. A sajtot villával szétnyomkodjuk, a tejföllel elkeverjük, és elosztva felkenjük a pulykamellekre. Lapos tekercseket készítünk. Lisztbe forgatjuk, majd a masszába mártjuk, hogy egyenletesen befedje. Forró olajban jól átsütjük, mint bármilyen bundás húst. Tálalásnál három rézsútos szeletbe vágjuk a húsroládot. A húsétel különleges ízvilága úgy érvényesül igazán, ha petrezselymes párolt rizzsel és szeletelt õszibarackbefõttel együtt kínáljuk.
Tatárbifsztek (A locsolók kedvence)
Személyenként: 15 dkg bélszín, vagy hátszin, 1 tojássárgája, 1 kk reszelt hagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél ek ketchup, 1 kk mustár, fél mk őrölt feketeborsbors, fél ek fűszerpaprika, fél mk só.
A húst kétszer- háromszor átdarálom és egy tányérra teszem. A közepébe egy mélyedést készítek, amelybe beleteszem a tojássárgáját. A fűszereket a hús szélén kis kupacokba rendezem el.
Nyuszipirítosok (Gyerekek kedvence!)
Szendvicskenyér, oreganovaj, tengeri só, köménymag, Pestovaj, ketchup, vaj.
A szendvicskenyérből hosszú alakú kanapékat készítek, melyeket a következő módokon készítek el:
1. Megkenem vajjal, megszórom sóval és köménnyel.
2. Oreganovajjal megkenem.
3. Pestovajjal megkenem és megszórom sóval.
4. Ketchupvajjal megkenem.
A nyuszikákat előmelegített sütőben (a középső sinen) aranysárgára sütöm (körülbelül 5-6 percig tart).
Vegetáriánusoknak is ideális falatok!
Szükség lesz egy nyusziformára, a nyuszi kenyérkékre igény szerint bármit kenhetünk!
|
Diétás ételek |
|
2011.03.23. 13:15 |
Brokkoli krémleves
Hozzávalók:
10dkg Rama margarin
1 csomag petrezselyem
1 fej vöröshagyma
2 dkg só
20dkg mirelit brokkoli
1dl joghurt
2db tojássárgája
A vöröshagymát vajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az összes alapanyagot és jól elfőzzük, utána turmixoljuk. A tűzről félrehúzva a joghurtból és a tojássárgájából sűrítést készítünk, amelyet az áttört leveshez adunk.
A krémleveseket elkészíthetjük ízlés szerint karfiolból, zellerből, gombából, sütőtökből vagy egyéb zöldségből.
Tápanyagtartalom 100g termékben:
251 kcal
2,7g szénhidrát
Tápanyagtartalom egy adagban:
481 kcal
6,8 g szénhidrát
Csirkehúsleves
Hozzávalók:
50dkg csirkemell
25dkg sárgarépa
25dkg fehérrépa
10dkg zeller
1 csomag zellerzöld
1 csomag petrezselyem
20 dkg vöröshagyma
4dkg só
A húst vöröshagymával előfőzzük, majd a főzőlevet leszűrjük. A vöröshagyma héját külön megfőzzük és a zöldségekkel együtt a leveshez hozzátesszük. Miután a zöldségek megfőttek, a levest pihentetjük, majd leszűrjük.
Tipp: Dia-Wellness vagy Update száraztésztát adunk hozzá betétként.
Tápanyagtartalom 100g termékben:
60 kcal
4,2g szénhidrát
Tápanyagtartalom 1 adagban:
141 kcal
10,9 g szénhidrát
Paradicsomleves
Hozzávalók egy személyre:
5dkg Rama margarin
3dkg Dia-Wellness liszt
1dkg só
50dkg paradicsompüré
1/2 csomag zellerlevél
2dkg Dia-Wellness cukorhelyettesítő vagy édesítő
5dl víz
A Rama margarinban a Dia-Wellness lisztkeverékkel világos rántást készítünk, hozzáadjuk a paradicsompürét, sóval cukorkeverékkel ízesítjük, vízzel felhúzzuk, beletesszük a zellerlevelet és rövid ideig lassú tűzön főzzük. Amennyiben szükséges, további további cukorkeveréket adunk hozzá.
Tápanyagtartalom 100g termékben:
93 kcal
11,1g szénhidrát
Tápanyagtartalom 1 adagban:
465kcal
55,5g szénhidrát
Rakott káposzta
Hozzávalók egy személyre:
20dkg savanyú káposzta
15dkg darált sovány sertéshús
5dkg vöröshagyma
1db tojás
1/2dkg fehérbors
1/2dkg fűszerpaprika
1dl zsírszegény tejföl
A savanyú káposztát megmossuk, majd kis edényben rétegezzük: káposzta - ízesített darált hús - káposzta, majd a tetejét tejföllel bevonjuk és készre sütjük.
Tápanyagtartalom 100g termékben:
246kcal
2g szénhidrát
Tápanyagtartalom 1 adagban:
1328 kcal
10,9g szénhidrát
Sült csirkecomb párolt zöldkörettel
Hozzávalók egy személyre:
2dl olaj
25dkg csirkecomb
3dkg finom fűszerkeverék
10dkg vöröshagyma
1dl víz
20dkg mirelit zöldköret
1/2 csomag petrezselyemzöld
3dkg Rama margarin
2dkg só
A csirkecomb bőrét lefejtjük, olajban megsózzuk, hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a vöröshagymát és a vizet, majd fóliával a csirkecombot letakarjuk. A sütőben 180 fokon 30 percig sütjük, majd a fóliát levesszük és készre sütjük.
A mirelit zöldköretet sóval ízesítjük, majd készre főzzük, a petrezselymet margarinnal megfonnyasztjuk és a zöldköretet beleforgatjuk.
Tápanyagtartalom 100g termékben:
288 kcal
4,7g szénhidrát
Tápanyagtartalom egy adagban:
1296 kcal
21g szénhidrát
|
Dia-Wellness finomságok |
|
2011.03.19. 15:31 |
Dia-Wellness lángos
Hozzávalók 8db lángos készítéséhez:
50dkg Dia-Wellness lisztkeverék
1dkg só
1dl víz
2dkg élesztő
Az összetevőket összekeverjük és jól kidagasztjuk. 30 percik kb. 30 fokra kelesztjük. A megkelt tésztából olajos kézzel kb. 10 dkg-os darabokra szaggatjunk, formázzuk, és 20 percig letakarva pihentetjük. Forró, 220 fokú hőmérsékletű olajban sütjük. Tálaláskor reszelt sajttal, tejföllel, vagy ízlés szerinti feltéttel gazdagíthatjuk,
Tápanyagtartalom 100g termékben:
256 kcal
38,5 g szénhidrát
Dia-Wellness palacsinta
Hozzávalók:
50dkg Dia-Wellness liszt
2dkg diabetikus vaniliás cukor v. vaniliarúd
2db tojás
1,5dl tej
1 kávéspohár étolaj
2dl szódavíz
1 csipet só
vagy
Dia-Wellness palacsintaport használunk vízzel vagy tejjel
Az összetevőket összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után sütjük. A sütés után bármely diabetikus töltelékkel, lekvárral tölthetjük.
Tápanyagtartalom 100g termékben:
250 kcal
25,2 g szénhidrát
Tápanyagtartalom Dia-Wellness palacsinta tésztában 1db termékben:
150 kcal
15,2 g szénhidrát
Vaníliás muffin
Hozzávalók 12db muffin készítéséhez:
50dkg Dia-Wellness muffin keverék
2dl víz
2dl olaj
A fentieket összekeverjük, majd 3/4 részig muffin formába töltjük. A tetejére szórhatunk friss vagy aszalt gyümölcsöket, csokoládét stb. Majd 180 fok hőmérsékletű sütőben 10-12 percig sütjük.
Tápanyagtartalom 100g termékben:
352 kcal
28 g szénhidrát
Tápanyagtartalom 1 db termékben:
166 kcal
12,9 g szénhidrát
Dia-Wellness camambert áfonyás muffin
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
50dkg Dia-Wellness muffin keverék
2dl víz
2dl olaj
10 dkg camambert
10dkg áfonya
A fentieket összekeverjük és friss vagy fagyasztott áfonyát keverünk a tésztába. A legvégén apróra vágott camambert sajtot szórunk bele.
Termékajánló
Dia-Wellness kakaós nassoló
A Dia-Wellness kakaós nassolót univerzálisan használhatjuk bármely sütemény bevonására, valamint darabosan, különféle sütemények (például csokis muffin) készítéséhez. Összetételének köszönhetően kellemes íze és állaga miatt fogyaszthatjuk önmagában is diabetikus csokoládéként.
Apró pogácsa recept
Hozzávalók 40db készítéséhez:
25dkg Dia-Wellness liszt
1dkg só
3 tojássárgája
0,5dl tejföl
14dkg margarin
Az összetevőket összegyúrjuk, az így kapott tésztát 1 ujj vastagságnyira nyújtjuk, közepes kiszúróval kiszúrjuk, és sütőpapíros lemezre helyezzük, a tetejét tojással lekenjük, és reszelt sajttal meghintjük.
Előmelegített sütőben 12 percig, 240 fok hőmérsékleten sütjük.
Tápanyagtartalom 100g termékben:
408 kcal
25g szénhidrát
Tápanyagtartalom 1 db termékben:
141 kcal
7,5g szénhidrát
|
Következő 20 cikk | Előző 20 cikk |
|