Kvetkez 20 cikk | Elz 20 cikk |
Itt az eperszezon! |
|
2011.05.17. 16:11 |
Mjus kirlynje az eper!
Az eper a tavasz els bogys gymlcse.
Ez a csodaszp piros szn gyngy, a legaromsabb gymlcsk egyike, amit a benne lv gymlcssavak, s gymlcscukrok kavalkdjnak ksznhet.
rdemes minl tbbet fogyasztani belle, mert igen kivl szomjolt.
De kszthetnk belle dessgeket, stemnyeket, st mi tbb teleket is.
Nzznk teht pr epres receptet!
100g eperben 34 kcal 7,2g sznhidrt van!

|
Hsvti nasi - Teddy macik a kis locsolknak |
|
2011.04.19. 09:30 |
Locsolk, bartok, rokonok.
Hsvtkor termszetes a vendgjrs, ilyenkor jl jn pr igazn nnepi s mennyei vendgvr finomsg receptje.
Recepteinket elkszthetjk fogykrzk, cukorbetegek rszre is, hiszen cskkentett sznhidrttartalm lisztet hasznlunk, destszert vagy termszetes destket hasznlhatunk.
A Dia-Wellness alapanyagokkal 100% a siker, hiszen a termkek minsge garantlja azt!
Gyermekeknek kszthetjk teljes kirls liszttel, ndcukorral, az alapanyagokbl ugyanannyit hasznljunk.
J kszldst, Sok Sikert!

Teddy macks sti (A kis locsolknak)
Hozzvalk:
2/3 bgre vaj,
1 bgre diab. cukor,ndcukor v. xilit
1 tk vanlis cukor,
2 tojs,
2 1/2 bgre liszt, (50%cskk.)
1/2 bgre kaka,
1/2 tk stpor,
csipetnyi s,
1/2 kk fahj,
gymbrpor,
jgkrmes plcikk vagy hurkaplcika
aszalt gymlcsk vagy olajos magvak a dsztshez
Elkszts:
A vajat a kt fle cukorral habosra keverjk, hozzadjuk a tojsokat majd azokkal is jl sszekavarjuk. A szraz alapanyagokat egy tlban sszekeverjk majd kisebb adagokban a tojsos masszhoz kavarjuk. A stt 180 fokra elmelegtjk. Mindegyik mackfejhez szksgnk lesz egy di nagysg valamint kt meggy mag nagysgra golyra. Stlapra helyezzk, majd minden fejecskbe egy laptot szrunk s ellaptjuk (itt lthat, hogyan kszl). Krlbell 10 percig stjk. Amikor kihlt dsztjk.
Tipp: Nyuszis formkat is kszthetnk!
|
Hsvti Nasi - Mlnaszrps trszelet |
|
2011.04.19. 09:28 |

Mlnaszrps tr szelet
hozzvalk 4 fre
Tszthoz:
- 6 db tojs
- 6 ek diab.cukor
- 1 dl tolaj
- 2 ek diab.kakapor
- 1 cs stpor
- 5 ek liszt (50%cskk.)
Krmhez:
- 20 dkg diab.cukor
- 20 dkg margarin
- 50 dkg tr
Tetejre:
- 14 dl elksztett diab. mlnaszrp
- 4 cs fzs vanlis pudingpor
Tovbb…
|
Hsvti Nasi - Ss rdak |
|
2011.04.19. 09:26 |

kenshez
szrshoz
- Elkszts
A lisztet sszekeverjk a sval, elmorzsoljuk a vajjal, beletesszk a tojssrgkat s a tejflt. Jl sszedolgozzuk.
- A tsztt kb. 3 mm vastagsgra kinyjtjuk, megkenjk a felvert egsz tojssal s rszrjuk a reszelt sajtot.
- Derelyevgval kb. 1 cm szles, 10 cm hossz cskokra vgjuk.
- Stpaprral blelt tepsire rakosgatjuk, 200 fokon stjk.
|
Hsvti Nasi - Perecek |
|
2011.04.19. 09:25 |

sajtos perec (4fre)
- 30 dkg liszt (50% cskkentett ch)
- 13 dkg reszelt sajt
- 15 dkg margarin
- 1 tojssrgja
- 85 g tejfl
- 1,5 tk s
- 1 kk szdabikarbna
tetejre
- 1 tojs
- 5 dkg reszelt sajt
- Elkszts:
A lisztet a sval s a szdabikarbnval elkeverjk, a margarinnal elmorzsoljuk.
- Az sszes hozzvalt a lisztes keverkhez hozzadva tsztt gyrunk. Fliba csomagolva a htbe pihentetjk kb. 30 percet.
- Kt rszletben 3 mm vastagra nyjtjuk a tsztt. 6 centimteres perec kiszrval (amit minden egyes alkalommal lisztbe mrtunk) perceket gyrtunk.
- A pereceket megkenegetjk a felvert tojssal, majd megszrjuk a sajttal.
- stpaprral blelt tepsire tve 200 fokra elmelegtett stben aranysznre stjk (kb. 15 perc alatt).
|
Hsvti Nasi - Barackos linzer |
|
2011.04.19. 09:24 |

Linzer hozzvalk 6 fre: (30db linzer)
Hozzvalk kb. 30 db linzerhez:
- 30 dkg liszt (50% cskkentett)
- 20 dkg margarin
- 10 dkg diab. cukor vagy xilit vagy nyrfacukor
- 1 tojssrga
- 1 cs diabetikus vanlis cukor
- fl citrom hja
- 1 tk. stpor
- diabetikus baracklekvr (a linzerek sszeragasztshoz)
- Elkszts:
Elszr a szraz alapanyagokat, gy a lisztet, cukrot, vanlis cukrot, stport s a citromhjat sszekeverem, majd gyorsan belemorzsolom a margarint. Vgl hozzadom a tojssrgt s jl sszedolgozom.
- A tsztacipt fliba csomagolom s 1 rt htben pihentetem.
- A tsztbl levgok egy darabot, cukorral hintett deszkn fl cm vkonyra nyjtom. Linzerkiszrval formra szaggatom s stpaprra sorakoztatom.
- Elmelegtett stben, kzepes hfokon 10 percig stm.
- A lyukas s a teli stiket baracklevrral sszeragasztom, majd teszek mg egy kis lekvrt a lyukakba.
- Vgl vanlis cukrot szitlok a tetejre.
|
Hsvti Nasi - Csokis muffin |
|
2011.04.19. 09:23 |

Csokis muffin
Hozzvalk:
- A szraz alapanyagok:
- 20 dkg liszt (50%cskk.) vagy Dia-Well muffinpor
- 1 csomag stpor
- 5 dkg darabokra trdelt diab. t- s tejcsoki vegyesen vagy Dia-Well kakas nassol
- 1 mark aprra vgott di
- A nedves alapanyagok:
- 2 tojs
- 10 dkg diab. cukor
- 5 dkg kaka
- 12,5 dkg margarin
- 1 mark magozott meggy
- kb. 0,5-1 dl meggyl
Elkszts:
Kln-kln keverjk ssze a nedves s a szraz anyagokat, majd bortsuk a nedvesbe a szrazat, keverjk ssze (csak rvid ideig). Kanalazzuk muffinformba, s 20 percig stjk kzepes (vagy kicsit kisebb) fokozaton, kb. 170 fokon, 20 percig.
Megjegyzs:
Sokat ksrleteztem, mire rtalltam erre az zre. Meggy nlkl is finom, esetleg a levet helyettesteni lehet egy kis lekvrral (kb. 3 evkanl). n a meggyet egy kicsit ztattam rumban... Ha kihl, jra ropogs lesz benne a csokold. IMDOM!!!!!!!!!
|
Hsvti Nasi - Joghurtos-csokis kuglf |
|
2011.04.19. 09:22 |

Joghurtos kuglf
Hozzvalk (11 darab 8 szeletes kuglfhoz)
44 db egsz tojs
11 csipet s
1010 g diab.vanlis cukor
300300 g diab.cukor
130130 ml tolaj
140140 g natr joghurt
300300 g liszt (50%cskk.)
1212 g stpor
100100 g Dia-Well Kakas Nassol
Elkszts
1. Elszr felverjk a tojsfehrjt egy csipet sval, majd hozzadjuk a cukrot.
2. Aztn folyamatos kevers kzben vkony sugrban belecsorgatjuk a tojsok srgjt, valamint az olajat.
3. A natr joghurtot is belekavarjuk.
4. Ezek utn pedig a liszttel elvegytett stport, majd pedig a kakas nassolt is a masszhoz keverjk.
5. Egy kuglfformt vajjal kikennk, liszttel behintjk s a masszt beletltjk.
6. 180 C-ra elmelegtett stben 50 percig stjk. Akkor j, ha a beleszrt tre mr nem tapad ragacsos tszta.
7. A formban hagyjuk kihlni, majd kibortjuk egy tlcra s porcukorral megszrva knljuk.
|
Hsvti Nasi - Raffaello |
|
2011.04.19. 09:20 |

- Raffaello
45db-hoz
kb. 45 darabhoz:
- 16 dkg sovny tejpor
- 60 ml vz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 9 dkg diab.cukor
- 8 dkg kkuszreszelk
- kb. 45 szem hntolt, pirtott mandulaszem
- A forgatshozhoz:
- kkuszreszelk
Elkszts:
A vizet s a cukrot feltesszk fni. Kzben egy tlban sszekeverjk a tejport a kkuszreszelkkel. Mikor forr a vz, levesszk a tzrl, s folyamatos kevers mellett hozzadjuk a kkuszreszelkes tejport, valamint hozzntjk az olvasztott vajat. Simra keverjk a masszt, s hagyjuk kihlni.
Ha kihlt, golykat formzunk a masszbl, melybe hntolt, prklt mandulaszemeket tesznk. Vgl a golykat kkuszreszelkbe forgatjuk, s mr knlhatjuk is.
|
Hsvti Receptek - Tormakrmes sonkatekercs |
|
2011.04.19. 09:18 |
Tormakrmes sonkatekercs 12 fre
Tormakrmes sonkatekercshez:
- 18 szelet vkony j minsg gpsonka
- 15 dkg vaj
- 3 ek liszt (50%cskk.)
- 2,5 dl tejszn
- 3 tojssrgja
- 30 dkg ecetes torma
- citroml
- diab. cukor
- fehrbors
- s
- mustr
- Elkszts:
Sr besamel mrtst ksztnk. A megolvasztott vajban keverjk el a lisztet, majd habvervel kevergetve ntsk r a tejsznt. Az elkszlt mrtst a tzrl lehzva elkeverjk a tormval, a tojsok srgjval, s zls szerint adunk hozz st, borsot, mustrt, citromlt s esetleg egy kis cukrot.
- Visszatesszk a tzre, s lland kevergets mellett krmm felfzzk. Amg a krm hl, a sonkaszeleteket egy aluflira helyezzk. Majd a kihlt tormakrmmel azokat egy nyomzsk segtsgvel egyenknt megtltjk. A krmbl a dsztshez egy kicsit megtartunk.
- A megtlttt sonkatekercseket feltekerjk a fliban, s egyenknt becsavarjuk, majd a htbe helyezzk azokat kb. 1 rra.
- Tlalsig htben tartjuk.
|
Hsvti Receptek - Tlttt tojs salta |
|
2011.04.19. 09:15 |

- Tlttt tojs saltval
4fre
4 tojs
- 150 g krmes sajt
- 2 tk petrezselyem
- 2 tk bazsalikom
- 1 tk medvehagyma / snidling
- 15 g krmes vaj
- 1 fejessalta
- fl piros s fl srga kaliforniai paprika
- 1 paradicsom
- 2 ek fehrborecet
- fl szl jhagyma
- 4 ek olvaolaj
- 5 ek narancsl100%-os
- 1 ek bazsalikom
elkszts
|
Hsvti Receptek - Krzttel tlttt tojsok |
|
2011.04.19. 09:12 |

krzttel tlttt tojs
elkszts
- A ktfle trt (de lehet csak juhtr vagy csak tehntr is, zls szerint) egy tlba tesszk.
- Hozzadjuk a puha vajat, a nagyon aprra vgott hagymt, az rlt kmnyt s a st.
- Egy mixelrddal sszekeverjk, krmestjk.
- A ftt tojsokat hosszban kettvgjuk. (Ezt egy hegyes kis kssel most cakkosra vgtam.)
- A tojsok srgjt is a trhoz keverjk.
- Elfelezzk, a felbe aprra vgott snidlinget, a msik felbe pirospaprikt kevernk.
- Egy nyomzskba tltjk a ktfle masszt, s a fl tojsokba nyomjuk.
- Ha marad a tltelkbl, flbevgott paradicsomra nyomva is finom s mutats.
|
Hsvti Receptek - Fets lencse salta |
|
2011.04.19. 09:09 |
Fets lencsesalta
4 fre

- 20 dkg lencse
- 1 db babrlevl
- 1 fej hagyma (fzvzhez)
- 3 db paradicsom
- 10 dkg feta
- 2 szl prhagyma
- s
- frissen rl bors
- 1 dl almaecet
- 0,5 l olvaolaj
- pr szl friss petrezselyem (vagy 1 kk szrtott)
elkszts
- A lencst sval, babrlevllel s egsz hagymval zestett vzben puhra fzzk.
- A paradicsomot cikkekre, a fett kockkra vgjuk.
- A karikra vgott prhagymt sszekeverjk egy csipet sval, frissen rlt borssal, az ecettel s az olvaolajjal.
- A lencst leszrjk s mikor kihlt, beleforgatjuk az ecetes-hagyms olajba, majd vatosan hozzadjuk a fett s a paradicsomot is.
- Petrezselyemmel megszrva tlaljuk
|
Hsvti Receptek - Sonkasalta |
|
2011.04.19. 09:07 |
Hsvti sonkasalta
Hozzvalk:
- 30 dkg ftt fstlt sonka
- 5-6 karika hzikolbsz
- 4-5 ftt tojs
- 2 dl tejfl
- 3-4 szem hnapos retek
- 1 kzepes fej lilahagyma
- s
- bors
- pici piros arany
Elkszts:
A sonkt, a kolbszt, a retket s a lilahagymt apr kockkra vgjuk. A tojsok srgjt kiszedjk, kln tlba tesszk. A fehrjt sszekockzzuk, hozzadjuk a sonkhoz. A srgjt sztnyomkodjuk, a tejfllel simra keverjk, fszerezzk, majd a sonks keverkre ntjk. Htben picit llni hagyjuk, hogy sszerjenek az zek.

|
Hsvti Receptek - Tavaszi salta - Tlttt pulykamell |
|
2011.04.19. 09:05 |
Tavaszi salta
Hozzvalk:
· fejessalta
· retek
· kgyuborka
· paprika
· natr joghurt
· s, aprra vgott kapor
1. A friss zldsgeket tetszs szerinti arnyban, s mretre sszevgjuk, s frissen tlaljuk hsokhoz, sonkhoz, vagy csak magban.

Hsvti tlttt pulykamell
Hozzvalk (66 adagra)
A tlttt pulykamellhez:
22x300 g pulykamellfil
A tltelkhez:
44 evkanl tolaj
11 nagy fej vrshagyma
200200 g fstlt sonka
5050 ml vz
22 db kemnyre ftt tojs
11 db nyers tojs
2020 g torma
zls szerint s
zls szerint rlt fekete bors
A panrozshoz:
finomliszt
egsz tojs
zsemlemorzsa
A krethez:
hasbburgonya
salta
Elkszts
1. A vrshagymt megtiszttjuk, s finomra aprtjuk.
2. Finomra aprtjuk a fstlt sonkt is.
3. A felaprtott sonkt, s a vrshagymt forr olajra tesszk. 2-3 perc pirts utn vzzel felntjk, s addig proljuk - lland kevergets mellett -, mg a vz el nem f a hsrl. Ezutn le is vehetjk a tzhelyrl.
4. Egy kln tlban a nyers tojsra reszeljk a kemnyre ftt tojsokat. Egy villval jl sszekeverjk.
5. A tojsos keverket a hsos tltelkhez adjuk. Hozzadjuk a tormt is, vgl zlsnk szerint szzuk, borsozzuk, alaposan sszekeverjk a tltelket.
6. A pulykamelleket megmossuk, megtiszttjuk, bevgjuk, s kiklopfoljuk akkorra, hogy meg tudjuk tlteni.
7. A kiklpofolt hsokat megtltjk, feltekerjk, fogpiszklkkal rgztjk.
8. A tekercseket panrozzuk. (Lisztben, majd egsz tojsban, s zsemlemorzsban.)
9. Vgl b olajban kzepes hfokon - elmelegtett olajban - kistjk a tekercseket, mg aranybarnk nem lesznek.
10. A kislt tekercsekbl kihzzuk a fogpiszklkat, hasbburgonyval, saltval tlaljuk.

|
Hsvti Receptek - Fasrtgolyk - Palc tekercs - Tatrbifsztek - Nyuszipirtsok |
|
2011.04.19. 08:50 |
Fszeres fasrtgolyk
Hozzvalk:
- 1 kg darlt hs
- 3 tojs
- 2 db zsemle vagy ennek megfelel mennyisg kenyr
- kevs tej
- zsemlemorzsa
- fokhagyma
- vrshagyma
- 2 db krumpli
- 1 nagy srgarpa
- petrezselyemzld
- s
- borsikaf
- bazsalikom
- trkony
- kerti zszsa
- rlt paprika
Elkszts:
A zsemlt vagy a kenyeret tejbe ztatom, majd mikor megszvta magt, jl kinyomkodom. A darlt hs, a tojst, a zsemlt, a reszelt krumplit, a reszelt srgarpt, az aprra vgott petrezselyemzldet s vrshagymt, a zzott fokhagymt s a tbbi fszert jl sszekeverem. Ha a massza lgy, akkor teszek bele egy kis zsemlemorzst.
Kis gombcokat formzok belle, amiket fszeres zsemlemorzsba forgatok (ugyanazokat a fszereket keverem a zsemlemorzshoz, amiket a hshoz hasznltam), majd olajban elszr fed alatt, majd fed nlkl kistm.

Palc tekercs
Hozzvalk:
4 nagyobb szelet pulykamellfil
4 natr hromszgletû sajt
4 teskanl tejfl
4 nagyobb burgonya
2 tojs
4 gerezd fokhagyma
4 evõkanl liszt
s
õrlt bors
pici tej
olaj
Elkszts:
A meghmozott, nyers reszelt burgonybl a sokak ltal tcsninak ismert, zletes masszt ksztnk: a reszelt krumplit sszekeverjk liszttel, tojssal, sval, borssal, ppesre zzott fokhagymval s annyi tejjel, hogy ne legyen tl sûrû. A hst kiklopfoljuk, enyhn beszzuk. A sajtot villval sztnyomkodjuk, a tejfllel elkeverjk, s elosztva felkenjk a pulykamellekre. Lapos tekercseket ksztnk. Lisztbe forgatjuk, majd a masszba mrtjuk, hogy egyenletesen befedje. Forr olajban jl tstjk, mint brmilyen bunds hst. Tlalsnl hrom rzstos szeletbe vgjuk a hsroldot. A hstel klnleges zvilga gy rvnyesl igazn, ha petrezselymes prolt rizzsel s szeletelt õszibarackbefõttel egytt knljuk.

Tatrbifsztek (A locsolk kedvence)
Szemlyenknt: 15 dkg blszn, vagy htszin, 1 tojssrgja, 1 kk reszelt hagyma, 1 gerezd fokhagyma, fl ek ketchup, 1 kk mustr, fl mk rlt feketeborsbors, fl ek fszerpaprika, fl mk s.
A hst ktszer- hromszor tdarlom s egy tnyrra teszem. A kzepbe egy mlyedst ksztek, amelybe beleteszem a tojssrgjt. A fszereket a hs szln kis kupacokba rendezem el.

Nyuszipirtosok (Gyerekek kedvence!)
Szendvicskenyr, oreganovaj, tengeri s, kmnymag, Pestovaj, ketchup, vaj.
A szendvicskenyrbl hossz alak kanapkat ksztek, melyeket a kvetkez mdokon ksztek el:
1. Megkenem vajjal, megszrom sval s kmnnyel.
2. Oreganovajjal megkenem.
3. Pestovajjal megkenem s megszrom sval.
4. Ketchupvajjal megkenem.
A nyuszikkat elmelegtett stben (a kzps sinen) aranysrgra stm (krlbell 5-6 percig tart).
Vegetrinusoknak is idelis falatok!
Szksg lesz egy nyusziformra, a nyuszi kenyrkkre igny szerint brmit kenhetnk!

|
Dits telek |
|
2011.03.23. 13:15 |
Brokkoli krmleves

Hozzvalk:
10dkg Rama margarin
1 csomag petrezselyem
1 fej vrshagyma
2 dkg s
20dkg mirelit brokkoli
1dl joghurt
2db tojssrgja
A vrshagymt vajon megfonnyasztjuk, majd hozzadjuk az sszes alapanyagot s jl elfzzk, utna turmixoljuk. A tzrl flrehzva a joghurtbl s a tojssrgjbl srtst ksztnk, amelyet az ttrt leveshez adunk.
A krmleveseket elkszthetjk zls szerint karfiolbl, zellerbl, gombbl, sttkbl vagy egyb zldsgbl.
Tpanyagtartalom 100g termkben:
251 kcal
2,7g sznhidrt
Tpanyagtartalom egy adagban:
481 kcal
6,8 g sznhidrt
Csirkehsleves

Hozzvalk:
50dkg csirkemell
25dkg srgarpa
25dkg fehrrpa
10dkg zeller
1 csomag zellerzld
1 csomag petrezselyem
20 dkg vrshagyma
4dkg s
A hst vrshagymval elfzzk, majd a fzlevet leszrjk. A vrshagyma hjt kln megfzzk s a zldsgekkel egytt a leveshez hozztesszk. Miutn a zldsgek megfttek, a levest pihentetjk, majd leszrjk.
Tipp: Dia-Wellness vagy Update szraztsztt adunk hozz bettknt.
Tpanyagtartalom 100g termkben:
60 kcal
4,2g sznhidrt
Tpanyagtartalom 1 adagban:
141 kcal
10,9 g sznhidrt
Paradicsomleves

Hozzvalk egy szemlyre:
5dkg Rama margarin
3dkg Dia-Wellness liszt
1dkg s
50dkg paradicsompr
1/2 csomag zellerlevl
2dkg Dia-Wellness cukorhelyettest vagy dest
5dl vz
A Rama margarinban a Dia-Wellness lisztkeverkkel vilgos rntst ksztnk, hozzadjuk a paradicsomprt, sval cukorkeverkkel zestjk, vzzel felhzzuk, beletesszk a zellerlevelet s rvid ideig lass tzn fzzk. Amennyiben szksges, tovbbi tovbbi cukorkeverket adunk hozz.
Tpanyagtartalom 100g termkben:
93 kcal
11,1g sznhidrt
Tpanyagtartalom 1 adagban:
465kcal
55,5g sznhidrt
Rakott kposzta

Hozzvalk egy szemlyre:
20dkg savany kposzta
15dkg darlt sovny sertshs
5dkg vrshagyma
1db tojs
1/2dkg fehrbors
1/2dkg fszerpaprika
1dl zsrszegny tejfl
A savany kposztt megmossuk, majd kis ednyben rtegezzk: kposzta - zestett darlt hs - kposzta, majd a tetejt tejfllel bevonjuk s kszre stjk.
Tpanyagtartalom 100g termkben:
246kcal
2g sznhidrt
Tpanyagtartalom 1 adagban:
1328 kcal
10,9g sznhidrt
Slt csirkecomb prolt zldkrettel

Hozzvalk egy szemlyre:
2dl olaj
25dkg csirkecomb
3dkg finom fszerkeverk
10dkg vrshagyma
1dl vz
20dkg mirelit zldkret
1/2 csomag petrezselyemzld
3dkg Rama margarin
2dkg s
A csirkecomb brt lefejtjk, olajban megszzuk, hozzadjuk a fszerkeverket, a vrshagymt s a vizet, majd flival a csirkecombot letakarjuk. A stben 180 fokon 30 percig stjk, majd a flit levesszk s kszre stjk.
A mirelit zldkretet sval zestjk, majd kszre fzzk, a petrezselymet margarinnal megfonnyasztjuk s a zldkretet beleforgatjuk.
Tpanyagtartalom 100g termkben:
288 kcal
4,7g sznhidrt
Tpanyagtartalom egy adagban:
1296 kcal
21g sznhidrt
|
Dia-Wellness finomsgok |
|
2011.03.19. 15:31 |
Dia-Wellness lngos

Hozzvalk 8db lngos ksztshez:
50dkg Dia-Wellness lisztkeverk
1dkg s
1dl vz
2dkg leszt
Az sszetevket sszekeverjk s jl kidagasztjuk. 30 percik kb. 30 fokra kelesztjk. A megkelt tsztbl olajos kzzel kb. 10 dkg-os darabokra szaggatjunk, formzzuk, s 20 percig letakarva pihentetjk. Forr, 220 fok hmrsklet olajban stjk. Tlalskor reszelt sajttal, tejfllel, vagy zls szerinti feltttel gazdagthatjuk,
Tpanyagtartalom 100g termkben:
256 kcal
38,5 g sznhidrt
Dia-Wellness palacsinta

Hozzvalk:
50dkg Dia-Wellness liszt
2dkg diabetikus vanilis cukor v. vaniliard
2db tojs
1,5dl tej
1 kvspohr tolaj
2dl szdavz
1 csipet s
vagy
Dia-Wellness palacsintaport hasznlunk vzzel vagy tejjel
Az sszetevket sszekeverjk, majd 10 perc pihentets utn stjk. A sts utn brmely diabetikus tltelkkel, lekvrral tlthetjk.
Tpanyagtartalom 100g termkben:
250 kcal
25,2 g sznhidrt
Tpanyagtartalom Dia-Wellness palacsinta tsztban 1db termkben:
150 kcal
15,2 g sznhidrt
Vanlis muffin

Hozzvalk 12db muffin ksztshez:
50dkg Dia-Wellness muffin keverk
2dl vz
2dl olaj
A fentieket sszekeverjk, majd 3/4 rszig muffin formba tltjk. A tetejre szrhatunk friss vagy aszalt gymlcsket, csokoldt stb. Majd 180 fok hmrsklet stben 10-12 percig stjk.
Tpanyagtartalom 100g termkben:
352 kcal
28 g sznhidrt
Tpanyagtartalom 1 db termkben:
166 kcal
12,9 g sznhidrt
Dia-Wellness camambert fonys muffin

Hozzvalk 12 db muffinhoz:
50dkg Dia-Wellness muffin keverk
2dl vz
2dl olaj
10 dkg camambert
10dkg fonya
A fentieket sszekeverjk s friss vagy fagyasztott fonyt kevernk a tsztba. A legvgn aprra vgott camambert sajtot szrunk bele.
Termkajnl
Dia-Wellness kakas nassol
A Dia-Wellness kakas nassolt univerzlisan hasznlhatjuk brmely stemny bevonsra, valamint darabosan, klnfle stemnyek (pldul csokis muffin) ksztshez. sszettelnek ksznheten kellemes ze s llaga miatt fogyaszthatjuk nmagban is diabetikus csokoldknt.
Apr pogcsa recept

Hozzvalk 40db ksztshez:
25dkg Dia-Wellness liszt
1dkg s
3 tojssrgja
0,5dl tejfl
14dkg margarin
Az sszetevket sszegyrjuk, az gy kapott tsztt 1 ujj vastagsgnyira nyjtjuk, kzepes kiszrval kiszrjuk, s stpapros lemezre helyezzk, a tetejt tojssal lekenjk, s reszelt sajttal meghintjk.
Elmelegtett stben 12 percig, 240 fok hmrskleten stjk.
Tpanyagtartalom 100g termkben:
408 kcal
25g sznhidrt
Tpanyagtartalom 1 db termkben:
141 kcal
7,5g sznhidrt
|
Kvetkez 20 cikk | Elz 20 cikk |
|